Zoet en Zure Tamarinde Saus

Deze Tamarinde Saus kun je op veel manieren aanpassen naar je eigen smaak, of je maakt deze zoeter of zuurder, je kunt er ook zelf voor kiezen hoe pittig je hem maakt door de hoeveelheid pepers aan te passen. Het is een heerlijk sausje voor bij kleine gefrituurde gerechten zoals gebakken tofu, loempia’s of samosa.

Ingrediënten :
4 kleine gedroogde pepers (optioneel)
3 theelepels vissaus
1/3 kopje palmsuiker
2 dun gesneden sjalotten
2 eetlepels tamarinde pasta
1 theelepel plantaardige olie
2 eetlepels water

Bereiden :
Snij de sjalotjes zeer dunnetjes. In een sauspan verhit je de olie op een laag vuurtje. Bak hier de sjalotjes in tot ze een goudbruine kleur hebben. Haal ze vervolgens uit de pan en zet ze aan de kant. Voeg de pepers toe en blijf roeren aangezien de pepers zeer snel koken. Als ze donker van kleur beginnen te worden zijn ze klaar. Haal de pepers uit de pan en zet aan de kant.

Voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat de saus voor 1 tot 2 minuten sudderen. Schep uit de pan in een kleine kom. De saus zal dikker gaan worden naar mate deze afkoelt. Besprenkel de saus met de gebakken sjalotten en peper op de bovenkant. Als je de saus graag erg pittig wilt, breek je de pepers in kleine stukjes en plaats je deze op de bovenkant van de saus.

Tips: je kunt de palm suiker vervangen met bruine of normale witte suiker. Je kunt de gebakken sjalotjes kant en klaar kopen in de toko of je kunt deze zelf maken zoals staat aangegeven in het recept.

De teksten op de Zoet en Zure Tamarinde Saus kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Zoet en Zure Tamarinde Saus pagina iets Kopiëren of te gebruiken.