Japanse Uiensoep

De meest standaard Japanse soep die word gegeven als voorgerecht bij de meeste restaurants is of een miso soep of een Japanse uiensoep. Deze soep is erg mild en een beetje gezout. Het is een recept waar erg meer geïmproviseerd kan worden; de meeste ingrediënten kunnen kwa hoeveelheid veranderd worden naar gelang je eigen smaak, ook is het gebruikelijk een soort champignon te gebruiken die je zelf het lekkerst vind.

Ingrediënten (6 porties) :
1/2 steel selderij, fijngehakt
1 kleine ui, fijngehakt
1/2 wortel, fijngehakt
1 theelepel verse geraspte gemberwortel
1/4 theelepel vers fijngemaakte knoflook
2 eetlepels kippenbouillon
3 theelepels rundvlees bouillon
1 kopje verse shiitake champignons, fijngemaakt
2 liter water
1 kopje baby portobello champignons, gesneden
1 eetlepel verse bieslook, fijngemaakt

Bereiden :
1. In een grote sauspan mix je de selderij, ui, wortel, gember, knoflook en een aantal champignons. Voeg de kippenbouillon, rundvlees bouillon en water toe. Plaats de pan op een hoog vuur en breng het aan de kook. Wanneer de soep aan de kook is, bedek de pan en verlaag het vuur naar een middelmatige stand en laat dit voor 45 minuten doorkoken.

2. Plaats alle overgebleven champignons in een aparte pot (deze moet groot genoeg zijn voor de soep in te ontvangen). Wanneer de kokende soep klaar is, plaats je een vergiet over de pot met de champignons er in. Giet de gekookte soep in de pot met de champignons. Zeef de gekookte soep in de pot met de champignons en gooi de gezeefde materialen weg.

3. Serveer de bouillon met de champignons in kleine porselein kommen en besprenkel deze met de verse bieslook om de soep te garneren. Gebruik Aziatische soeplepels om het helemaal af te maken en je als ware in een Aziatische restaurant te zien zitten.

De teksten op de Japanse Uiensoep kleding pagina zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is verboden om van de Japanse Uiensoep pagina iets Kopiëren of te gebruiken.